Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
18°
sivas360 Asayiş Ev Hayali Kabusa Dönmüştü! 5 Çocuklu Aile Yeni Evine Kavuştu

Ev Hayali Kabusa Dönmüştü! 5 Çocuklu Aile Yeni Evine Kavuştu

Adana’da dolandırıcılık iddiası sonrası 5 çocuğuyla çadırda kalan aile, Bakan Çiftçi’nin talimatıyla kiralanan eve yerleştirildi.

Adana’da dolandırıcılık iddiası sonrası 5 çocuğuyla çadırda kalan aile, Bakan Çiftçi’nin talimatıyla kiralanan eve yerleştirildi.

KAYNAK: İHA
Ev Hayali Kabusa Dönmüştü! 5 Çocuklu Aile Yeni Evine Kavuştu

Ev Hayali Kabusa Dönmüştü! 5 Çocuklu Aile Çadırdan Eve Taşındı

Adana’nın Yüreğir ilçesinde ev alma hayali kurarken dolandırıldığını öne süren ve yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle 5 çocuğuyla çadırda kalmaya başlayan Hatun Aslaner’in yaşam koşulları gündeme geldi. Haberlerin ardından İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatıyla aile için harekete geçildi ve Yüreğir Kaymakamlığı tarafından kiralanan eve taşınmaları sağlandı.

Kredi Kartı Vaadiyle 1 Milyon 200 Bin Liralık Borç İddiası

Yüreğir’in Yunus Emre Mahallesi’nde yaşayan Hatun ve Mehmet Aslaner çifti, ev sahibi olabilmek için para biriktirmeye başladı.

Ailenin iddiasına göre, kendisini “Mesut” olarak tanıtan bir kişi, bankalarla çalıştığını ve kredi kartı çıkararak ev almalarına yardımcı olabileceğini söyledi. Bunun üzerine banka işlemleri için kişisel bilgilerini paylaştıklarını belirten aile, kredi kartlarının kendilerine ulaşmadığını ve bir süre sonra toplam 1 milyon 200 bin liralık borçla karşı karşıya kaldıklarını öğrendiklerini anlattı.

Aile, kendisini “Mesut” olarak tanıtan kişiye daha sonra ulaşamadıklarını ifade etti. Dolandırıcılık iddiasıyla ilgili emniyet tarafından çalışma başlatıldığı bildirildi.

5 Çocukla Çadırda Yaşamak Zorunda Kaldı

Yaşanan ekonomik sıkıntıların ardından Hatun Aslaner, kira borcu nedeniyle evinden çıkarıldı. En küçüğü henüz 2 aylık olan 5 çocuğuyla birlikte sokakta kalan Aslaner’e babası sahip çıktı.

Baba, Bahçelievler Mahallesi’nde hayvan pazarının yanında bulunan ahırına çadır kurarak kızı ve torunlarının burada kalmasını sağladı.

Aslaner, o dönemi anlatırken geceleri uyumakta zorlandıklarını ve yaşadıkları yerin kendileri için çok kötü şartlara sahip olduğunu söyledi.

Bakan Çiftçi’nin Talimatıyla Aile İçin Ev Kiralandı

Ailenin yaşadığı mağduriyetin haberleştirilmesinin ardından İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin Adana Valiliği'ne ailenin ivedilikle bir eve yerleştirilmesi yönünde talimat verdiği bildirildi.

Yüreğir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından aile için merkez Yüreğir ilçesinde bir ev kiralandı. Ailenin ihtiyaç duyduğu eşyaların da temin edilmesiyle Hatun Aslaner ve çocukları çadırdan alınarak yeni evlerine taşındı.

Daha önceki destek sürecinde kira bedelinin karşılanması, nakdi yardım ve temel ihtiyaçların temini için de çalışma başlatıldığı açıklanmıştı.

“Sesimizi Duydu”

Yeni evine yerleşen Hatun Aslaner, yaşadıkları sürecin ardından kendilerine destek olanlara teşekkür etti.

Aslaner, çadırda kaldıkları dönemin çok zor geçtiğini belirterek, yağışlar başlamadan önce kendileri için ev tutulmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.

Aile, yeni evlerine yerleşirken özellikle anne ve çocukların yaşadığı mutluluk dikkat çekti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız