reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Asayiş Emekli Öğretmen Komşusunu Öldürdü, Cenazede Hakkını Helal Etmeyen Yenge Sosyal Medyayı Salladı!

Emekli Öğretmen Komşusunu Öldürdü, Cenazede Hakkını Helal Etmeyen Yenge Sosyal Medyayı Salladı!

Sivas’ta yaşanan bir cinayet olayı, bölgede şok etkisi yarattı. 87 yaşındaki emekli öğretmen Vahdettin Olcayto, komşusu Yasin Yıldırım’ı silahla vurarak öldürdü. Olay sonrası tutuklanan Olcayto, cezaevinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Cenaze namazında ise ölen Yasin Yıldırım’ın yengesi, “Kayınımın katiline hakkımı helal etmiyorum” diyerek tepkisini gösterdi.

KAYNAK: İHA

Sivas’ta 87 yaşındaki emekli öğretmen Vahdettin Olcayto, komşusu Yasin Yıldırım’ı silahla vurarak öldürmüştü. Cinayet sonrası tutuklanan Olcayto, cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Cenaze namazında öldürülen Yasin Yıldırım’ın yengesi, ’Kayınımın katiline hakkımı helal etmiyorum’ diyerek haykırdı.

Olay, geçtiğimiz aylarda Ece Mahallesi Acemler Sokak’ta meydana gelmişti. Psikolojik problemleri bulunduğu ileri sürülen 87 yaşındaki emekli öğretmen Vahdettin Olcayto, kendisi gibi kedi besleyen komşuları Yasin Yıldırım’ı (30) göğsünden, baba Nureddin Yıldırım’ı ise karnından yaralamıştı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Yasin Yıldırım, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Cinayet zanlısı Vahdettin Olcayto ise tutuklanarak cezaevinde gönderilmişti. Geçtiğimiz günlerde ise zanlı Olcayto, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Emekli öğretmenin cenaze namazına Olcayto’nun öldürdüğü Yasin Yıldırım’ın yengesi Merve Yıldırım’da katıldı. Cenaze hocasının ‘Hakkınızı helal ediyor musunuz sorusuna yenge Yıldırım,’ Kayınım Yasin Yıldırım’ın katiline hakkımı helal etmiyorum’ diyerek haykırdı. O anlar cep telefonuna yansıyarak sosyal medyada yayıldı.

“Biz bunun planlı bir cinayet olduğunu düşünüyoruz”

Cinayetin planlı yapıldığını düşündüğünü söyleyen Yıldırım,

“Olay meydana gelmeden 2 gün önce katil kayınımın çalıştığı iş yerine gitmiş, bir bardak çayını içmiş, sohbet etmişler ve hayvanlar için ona verdiği mamaları bir yere bırakmasını istemiş, kayınım da almamış. Kayınvalidem de kayanımdan o adamdan uzak durmasını istediğini dile getirmiş. Çünkü mahallede adamla görüşen hiç kimse yok. Aralarında hiçbir şekilde husumet yoktu. Biz bunun planlı bir cinayet olduğunu düşünüyoruz. Eğer kayınım o mamaları alsaydı ve adamın dediği yere götürseydi ve orada onun canına kıysaydı biz belki de kayınımın cesedini arıyor olacaktık ”

dedi.

“4 kişiyi öldürecektim birini öldürebildim”

Olay günüde yaşananları anlatan Yıldırım,

“Medyada ve sosyal medyaya yansıtıldığı gibi asla bir kedi tartışması değildir. Olay günü sabah sekiz buçuk civarı katil bahçeye çıkıyor korkulukların arasından ellerini koyup gizlice bizim evimizi izliyor. Kayınımın sabahları çöp atma saati bellidir. Katilin bir yıla yakındır kayınımı takip ettiğinin de farkındayız. Kayınım çöp atmaya çıkıyor ve çöpü atıp geri döndüğü esnada katil kayınıma sesleniyor ve kayınım arkasına döndüğünde onun olduğunu fark edince direkt kendisini korumak için apartmana kaçıyor. Katil, apartmanda ikinci kata kadar silahla kayınımı kovalıyor. Ardından kayınımı vuruyor ve aşağı doğru kaçıyor. Kayınım da kayınpederime sesleniyor ve kayınpederim hemen kapıyı açıyor. Katil de tekrardan içeri giriyor ve kayınpederimi görünce bir kurşunda ona sıkıyor ve tekrar kaçıyor. Eldivenlerini çıkartıp atıyor, daha sonra mahallenin kasabına gidip 4 kişiyi öldürecektim birini öldürebildim’ demiş. Bunu duyunca aile üyelerinin fevri döndü. Ben yine söylüyorum, hakkım zehir zıkkım olsun”

dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...