reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Asayiş Damal’da Yola İnen Ayı TIR Çarpmasıyla Can Verdi

Damal’da Yola İnen Ayı TIR Çarpmasıyla Can Verdi

Ardahan Damal’da yola inen boz ayı, TIR çarpması sonucu telef oldu. Olay sonrası ekipler bölgede güvenlik önlemi aldı.

KAYNAK: İHA

Yaban Hayatı Tehlikede: Ardahan’da Ayı TIR’a Çarptı

Ardahan’ın Damal ilçesinde yaşanan üzücü olayda, karayoluna inen bir boz ayı TIR’ın çarpması sonucu telef oldu. Olay, dün akşam saatlerinde Hanak-Damal karayolunun Damal ilçe girişinde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, ormanlık alandan çıkarak karayoluna inen boz ayı, yolun karşısına geçmek isterken seyir halindeki bir TIR’ın çarpmasıyla ağır darbe aldı. Sürücüsünün kimliği ve araç plakası henüz öğrenilemeyen TIR’ın çarpması sonucu ayı, çarpmanın şiddetiyle yol kenarına savruldu ve olay yerinde telef oldu.

Kazayı gören diğer sürücüler durumu hemen polis ve karayolları ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, yolda güvenlik önlemi alarak trafik akışını kontrollü şekilde sağladı. Telef olan ayı, ekiplerin çalışmasının ardından bulunduğu yerden kaldırıldı.

Bölgede yaşayan vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde yaban hayvanlarının sık sık yollara indiğini belirterek sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Uzmanlar ise yaban hayatının korunması ve bu tür kazaların önüne geçilmesi için sürücülerin hız limitlerine uyması ve özellikle ormanlık alanlara yakın bölgelerde daha dikkatli seyretmesi gerektiğini vurguluyor.

Yetkililer, benzer olayların yaşanmaması adına sürücülere uyarılarda bulunurken, yaban hayvanlarının doğal yaşam alanlarının korunmasının önemine dikkat çekti. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında yiyecek arayışı nedeniyle yollara inen hayvanların sayısında artış yaşandığı belirtiliyor.

Olayla ilgili inceleme başlatılırken, kazaya karışan TIR sürücüsünün tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...