Vali Ayhan, Başkan Açıl’ın ölüm haberini duyurdu

Sivas Valisi Salih Ayhan yaptığı açıklamada, İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl’ın geçirdiği kazada hayatını kaybettiğini duyurdu.
Edinilen bilgiye takriben kaza, SivasErzincan karayolu İmranlı ilçesi yakınlarında gerçekleşti. Kazada İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl’ın kullandığı 34 BIR 240 plakalı Renault marka araba ile aleyhinde yönden gelen Bekir Demir yönetimindeki 59 ZP 423 plakalı Citroen marka araba kafa kafaya çarpıştı. Kazada 4’ü ağır 8 kişi yaralandı. Yaralılar İmranlı Arama Kurtarma Timi (İMAYKUT) ve İmranlı Belediyesi itfaiye ekiplerinin çalışması ile araçlardan çıkartıldı. Başkan Açıl, İmranlı Devlet Hastanesinde yapılan bütün müdahalelere karşın kurtarılamadı.
Kazada yaralananların ise Bekir Demir, Mehmet Demir, Tuğba Demir, Eyüp Demir, İsmail Demir, Yaren Su Demir ve Eslem Demir olduğu, Demir ailesinin Van’dan hareket edip Ankara istikametine seyir halinde olduğu öğrenildi.

Ölüm haberini Vali duyurdu
Hastane önünde tanımlama yapan Sivas Valisi Salih Ayhan, Başkan Açıl’ın vefat haberini duyurup şunları söyledi:
“Bunu belirlemek güç. Bu bilgiyi alıntı yapmak basit değil. Fazla üzüntülüyüz. Murat Açıl beyefendiyi maalesef kaybettik. Doktorlarımız 2 saat her tarafında çok ciddi manada müdahale ettiler lakin maalesef kurtarılamadı. Olay anında kalbi duruyor. Arkadaşlarımız olay uygun, kaza uygun müdahale ediyorlar, geri döndürüyorlar fakat hastanede her yerde kalbi duruyor. Sağlıkçılarımız, doktorlarımız ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiler lakin maalesef kaybettik. Öteki araçtaki 7 kişi de tümü Sivas’a sevk edildi. Aynı aileden 7 kişi. Orada da 2 yaralımızın durumu ağır. Onlar da yakinen takip edilmektedir. Artık kazada dikkatsizlik nasıldır onu bilemiyoruz. Savcılarımız adli soruşturmaları yapmaktadırlar. Ben sevenlerine, İmranlı halkına, Sivas halkına başsağlığı diliyorum, sabırlar diliyorum. Mukadderat. Bu bilgiyi saptamak zorlama. Sevdiğimiz, iletişimi sürükleyici, güzel hayalleri olan, İmranlı için gayret bildiren değerli bir belediye başkanımızdı. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun diyorum.”

Anadolu Ajansı, DHA, İHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorum yapın