İlaç üreticisi Moderna Perşembe günü ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) tüm yetişkinler için destekleyici doz olarak COVID-19 aşısının dördüncü atışına izin vermesini istedi.
Talep, rakip ilaç şirketi Pfizer’in bu hafta başlarında düzenleyicinin tüm yaşlılar için destekleyici aşıyı onaylamasına yönelik talebinden daha geniş.
Bir haber bülteninde, Moderna isteğini söyledi ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) ve tıbbi sağlayıcılara, mRNA aşısının ikinci bir takviye dozunun “uygun kullanımını” belirlemek için “esneklik sağlamak” için tüm yetişkinler için onay verildi. yaş veya komorbiditeler nedeniyle COVID-19 riski.”
ABD’li yetkililer, aşıların ciddi hastalıklara ve COVID-19’dan kaynaklanan ölümlere karşı korumasını desteklemek için ek takviye dozları sağlamak için zemin hazırlıyor.
Beyaz Saray, ek güçlendirici aşılar veya varyanta özgü bağışıklamalar için daha fazla dozda COVID-19 aşısı güvence altına almak için federal hükümetin daha fazla fonu “acil olarak” onaylaması için Kongre’ye ihtiyaç duyduğu alarmını veriyor.
ABD sağlık yetkilileri şu anda Moderna aşısının iki dozluk birincil serisini ve aylar sonra bir takviye dozu önermektedir.
Moderna, ek doz talebinin “Omicron’un ortaya çıkmasının ardından Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’de üretilen son yayınlanan verilere” dayandığını söyledi.
Salı günü, Pfizer ve ortağı BioNTech, ABD’li düzenleyicilerden yaşlılar için COVID-19 aşılarının ek bir takviye dozunu yetkilendirmelerini istedi ve İsrail’den gelen verilerin yaşlı yetişkinlerin fayda sağlayacağını öne sürdüğünü söyledi.
Kaynak : https://www.cbc.ca/news/world/moderna-fourth-dose-us-fda-request-authorization-1.6389221?cmp=rss