DG Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, ligde kalan haftalarda çıkışa geçeceklerine inandığını belirterek, “Geçtiğimiz yıllarda son haftalarda iyi çıkışlar yakaladığımız seriler olmuştu. Tekrar tarihi tekrar ettirip, özlem ettiğimiz puanları alıp, prestij olarak ligi üstteki sıralarda bitirmeyi istiyoruz” dedi.
Sivasspor’da Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, basın mensuplarına açıklamada bulundu. Bayan futbol takımı kurmayı her zaman düş ettiklerini söyleyen Otyakmaz, “Bu fırsatı sundu Türkiye Futbol Federasyonu ve biz de hemencecik kadın futbol takımını oluşturduk. Son oluşturulan takımlardan bir adam başına bizim takım ama takviyelerimiz ve öteki futbolcularımızla birlikte ligde arzu ettiğimiz bir yerdeyiz. Daha iyi futbol oynadıklarını gördükçe ümitleniyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha iyi bir kadın futbol takımı oluşturacağımıza en minik bir şüphemiz değil” diye konuştu.
Taraftara çağrı!
Ligde fazla ciddi bir mücadelenin devam ettiğini söyleyen Otyakmaz, “Bilim Kurulu’nun kararıyla ve TFF’nin de onayıyla 12 yaşından küçük taraftarlarımız stadyuma girebilecek ve HES kodu uygulaması kaldırıldı. Bu bizim için fazla sevindirici haber. Son dönemlerde stadyumlar manâsız kaldı. Bundan Böyle bu sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum. Son 10 haftaya girerken taraftarlarımızla birlikte daha güçlü olacağımızı düşünüyorum. Bu vesile ile taraftarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen Passolig kartlarımızı güncelleyelim. HES kodu uygulaması kalktı. Çocuklarımızla birlikte stadyumdaki yerimizi alalım” dedi.
“Tarih tekrar edecek”
Ligde baskı bir dönemece girdiklerini vurgulayan Otyakmaz, “Sanırım Türkiye Kupası’na olan yoğunlaşmaktan kaynaklı konsantrasyon söz konusu. Sakatlarımızın dönmesiyle birlikte daha güçlü bir Sivasspor oluşacaktır. Geçtiğimiz yıllarda son haftalarda iyi çıkışlar yakaladığımız seriler olmuştu. Yine tarihi tekrar ettirip, açlık ettiğimiz puanları alıp hem idareli olarak takımımıza takviye olup, prestij olarak ligi üstteki sıralarda bitirmeyi istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“Yenilmeden gelmeyi açlık ediyoruz”
Ligde gelecek hafta deplasmanda oynayacakları Adana Demirspor maçı ile ilgili yöneltilen soruya Otyakmaz, “Adana Demirspor yeni kurulmasına rağmen iyi bazı. Geçtiğimiz hafta Antalyaspor karşı takımımızın oyununu beğenmiştik. Oynadığımız oyunun birazcık daha üzerine koyarak Adana’dan en azından yenilmeden gelmeyi istek ediyoruz. Bu maçtan sonradan fazla önemli bir işlem bizim için başlayacak. Son gelen haberle Yatabare’de yırtık söz konusu oldu. Yatabare’nin bir sakatlığı var şayet ondan yoksun oynayacağız fakat geri kalan oyuncularımızla bu işin üstünden geleceğimize olan inancımız tam” yanıtını verdi.
“Final coşkusu yaşatalım”
Ziraat Türkiye Kupası sanki final maçına da değinen Otyakmaz, sözlerini şöyle tamamladı:
“Alanyaspor çok önemli bir karşı taraf. Başarılı bir skorla Kayserispor’u deplasmanda yendiler. Bizim fazla önemli olmamız gerekli. İyi hazırlanarak taraftarımıza en azından final coşkusunu yaşatalım istiyorum.”
Anadolu Ajansı, DHA, İHA göre geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında bulunan haberlerin hepsinin yasal muhatabı haberi geçen ajanslardır.