SCÜ’de düzenlenen Kadınlar Günü programında günün önemine dikkat çekmek için kadın personellere kanser testi taraması yapıldı.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi(SCÜ) Hastanesi Bayan Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle program düzenlendi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle KETEM ile Bayan Doğum Polikliniği çalışanları, üniversite bayan personellerine günün önemine dikkat sürüklemek namına kanser testi taraması yapıldı.
“Kanser taramaları kesinlikle ihmal edilmemelidir’’
Konu ile ilgili açıklama yapan Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Ömer Tamer Doğan, “Bu özel günde hepimiz bir araya geldik. KETEM ile birlikte güzel bir program düzenlemiş arkadaşlarımız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.
Bayan Doğum Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gonca Yenicesu ise, “8 Mart Dünya Kadınlar Gününün tarihçesinden bahsederek, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kadın Doğum Polikliniği olarak program planlamak istedik. Bu manalı günde kadınlarımıza en güzel armağan sıhhat olduğunu düşünerek kadınlarımıza jinekolojik kanser taramaları yaptık. KETEM görevlisi arkadaşlarımızın büyük gayretleri ile böyle hoş bir çalışmaya imza attık. Hastanemizde kanser testleri yapılmaktadır. Bir randevu ile bu taramaları yaptırabilirler. Kanser taramaları kuşkusuz dikkatsizlik edilmemelidir. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” biçiminde konuştu.
Anadolu Ajansı, DHA, İHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.