Sekiz Muhafazakar, meslektaşlarından Çarşamba günkü ilk tur oylamaya geçecek kadar adaylık kazandıktan sonra, parti lideri ve İngiltere başbakanı olarak Boris Johnson’ın yerini almak için mücadele edecek.
Sadece iki umutlu, gerekli 20 adaylığı kazanamadı ve partinin desteğini kazanmak isteyen geniş bir aday alanını vergi indirimleri, dürüstlük ve ciddi hükümet vaatleriyle geride bıraktı, Johnson’ın aksine istifa edeceğini açıklamak zorunda kaldı. bir dizi skandal.
Eski Maliye Bakanı Rishi Sunak, bahisçilerin gözdesi ve üstleneceği kişiler arasında, giderek daha zorlu ve bölücü hale gelen yarışmada halefi Nadhim Zahawi ve Dışişleri Bakanı Liz Truss var.
Yarışma kızıştıkça, rakip kampanyalar birbirlerine özel eleştirileri artırdı ve rakiplerinin üzerinde asılı duran finansal veya diğer sorulara işaret etti.
Maliye Bakanı vergi ve enflasyonu konuşuyor
Anketler, bir sonraki İngiliz liderin göz korkutucu bir tehditle karşı karşıya olduğunu ve Muhafazakarlara verilen desteğin de düştüğünü gösteriyor.
İngiltere ekonomisi, insanlar on yıllardır mali durumlarında yaşanan en büyük sıkıntıyla boğuşurken, artan enflasyon, yüksek borç ve düşük büyüme ile karşı karşıya.
Sunak, kendisini ciddi bir aday olarak göstererek, “masal değil” “yetişkin” dürüstlük sözü vererek ve diğer adayların çoğu tarafından taahhüt edilen kapsamlı vergi indirimleriyle çelişmeye çalışarak kampanyasını başlattı.
Sunak, “Daha fazla harcama ve daha düşük vergi vaat etmek inandırıcı değil,” diyen Sunak, vergi indirimlerinin ancak yükselen enflasyonla mücadele edildikten sonra gelebileceğini söyledi.
Maliye bakanı olarak Sunak, İngiltere’yi 1950’lerden bu yana en büyük vergi yüküne sahip olacak yola soktu ve diğer umutluların çoğu, kesintileri hemen denetleyeceklerini söyleyerek ateşlerini ona çevirdiler.
Eski maliye bakanı, görüşlerini kamuoyuna açıklayan meslektaşları arasında en geniş desteğe sahip.
Diğer umutlar
Aynı zamanda ağır bir şekilde bahşiş alan genç bir ticaret bakanı olan Penny Mordaunt, Pazartesi günü Muhafazakar üyeler arasında yapılan bir ankette birinci oldu ve o da vergilerde daha ölçülü bir tonla vergileri düşürmeye çalışırken şunları söyledi: “Sağlam paraya öncülük edeceğim. “
Daily Telegraph gazetesinde, “Ben küçük bir devletim, düşük vergi muhafazakarıyım, ancak aynı zamanda zor ekonomik durumlarda işleri ve geçim kaynaklarını desteklemek için hükümetin kollarını kullanmamız gerektiğine inanıyorum.”
Diğer adaylar arasında, hükümetin Kuzey İrlanda’daki Brexit sonrası ticaret kuralları konusunda uluslararası hukuku çiğnemeye çalışmasının ardından avukatlar tarafından ağır bir şekilde eleştirilen 42 yaşındaki Başsavcı Suella Braverman yer alıyor.
Braverman, AB’den ayrılmak için kampanya yürüttü ve eski başbakan Theresa May’in altında Brexit bölümünde küçük bir bakan olarak görev yaptı, ancak blokla bağları koparmakta yeterince ileri gitmediğini söyleyerek önerdiği Brexit anlaşmasını protesto etmek için istifa etti.
55 yaşındaki eski dışişleri bakanı Jeremy Hunt, Mayıs’ın yerini alacak olan 2019 liderlik yarışmasında Johnson’ın ardından ikinciliği kazandıktan sonra yeniden liderlik için yarışıyor.
Son iki yılda Hunt, eski bir sağlık sekreteri olarak deneyimini parlamentonun sağlık seçim komitesine başkanlık etmek için kullandı ve mevcut hükümette hizmet etmiş olmakla lekelenmedi. Hunt, geçen ay başbakanın kıl payı kazandığı güven oylamasında Johnson’ı devirmek için oy kullandığını söyledi.
Hunt, kurumlar vergisinin yüzde 15’e düşürülmesi de dahil olmak üzere vergi indirimleri sözü verdi. Tüketiciler için vergi indirimleri enflasyonist olabilirken, ekonomik büyümeyi teşvik edebilecekleri için işletmeler için kesintilerden yana olduğunu söylüyor.
Dış ilişkiler komitesi başkanı Tom Tugendhat ve partinin sağ kanadından destek toplayan eski bakan Kemi Badenoch, yarışmanın ilk turuna katılacak diğer adaylar arasındaydı.
Dışişleri Bakanı Truss Salı günü, ikisi de Sunak’ı eleştiren Johnson’a en yakın iki bakandan – Nadine Dorries ve Jacob Rees-Mogg’dan destek aldı.
İşçi Partisi, hükümetin güven oylamasını engellediğini söyledi
Yarışmayı düzenleyen 1922 Muhafazakar Parlamento üyeleri Komitesi, önümüzdeki birkaç hafta içinde tekrarlanan oylarla alanın yakında küçüleceğini ve son ikisinin 21 Temmuz’a kadar 200.000’den az parti üyesi tarafından seçileceğini söylüyor.
Kazanan ve İngiltere’nin yeni başbakanı 5 Eylül’de açıklanacak.
Bu arada muhalefetteki İşçi Partisi, hükümetin Johnson’ı derhal görevden almak için Çarşamba günü Johnson’a güven oylaması çağrısı yapma girişimini engellediğini söyledi.
Hükümet, önergenin ifadesinin Johnson’a atıfta bulunulmasını kaldırmak için değiştirilmesi halinde İşçi Partisi’nin güven oylaması çağrısı yapmasına izin vereceğini söyledi.
Kaynak : https://www.cbc.ca/news/world/eight-conservative-mps-leadership-pm-1.6518149?cmp=rss