Elon Musk Twitter CEO’su arıyor ‘işi alacak kadar aptal’


Elon Musk, Salı günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, işinde onun yerini almaya istekli birini bulana kadar Twitter’ın CEO’su olarak kalmayı planladığını söyledi.

Musk’ın duyurusu, milyarderin kendi yarattığı ve geçen hafta sonu uymaya söz verdiği bilimsel olmayan bir ankette, yanıtların yüzde 57’sinden biraz fazlasının rolden ayrılması gerektiğini belirtmesinden sonra geldi.

“İşi alacak kadar aptal birini bulur bulmaz CEO’luktan istifa edeceğim!” Musk tweet attı. “Bundan sonra sadece yazılım ve sunucu ekiplerini yöneteceğim.”

Ekim ayı sonlarında San Francisco merkezli Twitter’ı devraldığından beri, Musk’ın CEO olarak çalışması, hızla yayınlanan ve genellikle kamuoyuna açıklandıktan kısa süre sonra geri çekilen veya değiştirilen kurallar ve politikalarla damgasını vurdu.

Ayrıca, Twitter’ın dikkatini çok fazla çektiğinden endişe duyan elektrikli araç şirketi Tesla’daki bazı yatırımcıları da uzaklaştırdı.

Demokrat Senatör Elizabeth Warren, Robyn’e yazdığı bir mektupta, “Bay Musk’ın Twitter’a sahip olmasının ilk haftaları, Bay Musk’ın Tesla kaynaklarını Twitter’a aktarıp aktarmadığı da dahil olmak üzere, menkul kıymetlerin veya diğer yasaların olası ihlalleri hakkında soruları gündeme getirdi.” Denholm, Tesla’nın yönetim kurulu başkanı.

Çalkantılı ilk haftalar

Musk’ın bazı eylemleri, Twitter reklamcılarının cesaretini kırdı ve kullanıcıları kapattı. Bunlar arasında Twitter’ın iş gücünün yarısının işten çıkarılması, sözleşmeli içerik moderatörlerinin serbest bırakılması ve şirketin 2016 yılında nefret söylemi, çocuk istismarı, intihar, kendine zarar verme ve platformdaki diğer sorunları ele almak için oluşturduğu bir güven ve güvenlik danışmanları konseyinin dağıtılması yer alıyor.

SpaceX roket şirketini de yöneten Musk, daha önce Twitter CEO’su olarak devralacak birini bulmanın ne kadar zor olacağını kabul etmişti.

Ön Brülör22:24Elon Musk’ın Twitter kültür savaşı

Geçen Pazar günü Twitter takipçileriyle dalga geçerek, “iflasa giden hızlı şeritte” olduğunu söylediği bir şirketi yönetmek için onun yerine geçen kişinin “acıyı çok sevmesi gerektiğini” söyledi.

Musk, “Twitter’ı gerçekten canlı tutabilen kimse işi istemez. Halef yok,” diye tweet attı Musk.

Halihazırda Musk, sahibi olarak platform üzerinde ezici bir etkiye sahip olmaya devam edecek. Kontrolü ele geçirdikten kısa bir süre sonra şirketin yönetim kurulunu kovdu.


Kaynak : https://www.cbc.ca/news/business/twitter-ceo-musk-1.6693407?cmp=rss

Yorum yapın