Elon Musk Cuma günü yaptığı açıklamada, sosyal medya platformundaki spam ve sahte hesaplarla ilgili ayrıntıları bekleyen 44 milyar ABD doları tutarındaki ABD Twitter satın alımının “geçici olarak beklemeye alındığını” söyledi.
Tesla milyarderi bir tweet’te bir Reuters hikayesine bağlı 2 Mayıs’tan itibaren, Twitter’dan gelen ve yanlış veya spam hesapların ilk çeyrekte şirketin “paraya çevrilebilir günlük aktif kullanıcılarının” yüzde 5’inden daha azını oluşturduğunu tahmin eden bir mali dosyaya atıfta bulundu.
Twitter anlaşması geçici olarak askıya alındı, spam/sahte hesapların gerçekten de kullanıcıların %5’inden azını temsil ettiği hesaplamasını destekleyen ayrıntılarhttps://t.co/Y2t0QMuuyn bir>
Musk, tweetinde “Spam/sahte hesapların gerçekten de kullanıcıların %5’inden daha azını temsil ettiği hesaplamasını destekleyen ayrıntılar beklemede olan Twitter anlaşması geçici olarak askıya alındı” diye yazdı ve gerçek olmayan hesapların sayısının bu kadar düşük olduğundan şüphe duyduğunu belirtti.
Sorunun anlaşmayı bozup bozamayacağı belli değildi. Twitter’ın hisseleri yüzde 18 düşerken, Musk’ın Twitter anlaşmasını finanse etmek için kullanmayı önerdiği Tesla yüzde 5 yükseldi.
Yatırımcılar, Musk için yasal sorunları ve Twitter’ı edinmenin dünyanın en değerli otomobil üreticisini yönetmekten alıkoyma ihtimalini tartmak zorunda kaldılar.
Musk’ın tweet’i, sosyal medya şirketinin iki üst düzey yöneticisini işten çıkarmasından bir gün sonra geldi. Twitter, şirketin kritik roller dışında çoğu işe alımını duraklattığını ve “sorumlu ve verimli olduğumuzdan emin olmak için işçilik dışı maliyetleri geri çektiğini” söyledi.
Çalışanlara gönderilen ve Twitter tarafından onaylanan bir notta CEO Parag Agrawal, şirketin kullanıcı tabanını ve gelirini genişletmek için “agresif” yatırım yapmaya başlamasından sonra şirketin büyüme ve gelir kilometre taşlarına ulaşmadığını söyledi.
Kaynak : https://www.cbc.ca/news/business/elon-musk-twitter-deal-on-hold-1.6451942?cmp=rss