Deshaun Watson, 22 kadının Cleveland Browns’ın yeni başlayan oyun kurucu aleyhine yaptığı iddialara rağmen masumiyetini korudu ve herhangi bir cinsel tacizde bulunmadığını şiddetle reddetti.
Cuma günü düzenlediği tanıtım toplantısında koyu renk ince çizgili bir takım elbise ve turuncu kravat takan Watson, yasa dışı hiçbir şey yapmadığını söylerken çok az duygu gösterdi.
Browns genel menajeri Andrew Berry ve teknik direktör Kevin Stefanski’nin kürsüde kürsüye çıkan Watson, “Hayatımda hiçbir kadına saldırmadım, saygısızlık etmedim ya da taciz etmedim” dedi. “Ben böyle yetiştirilmedim. İnsanların iddia ettiği şeyleri hiç yapmadım.”
Berry, ekibin iki düzine masaj terapisti tarafından özel seanslar sırasında çeşitli cinsel faaliyetlerde bulunmakla suçlanan Watson için takas yapma konusundaki tartışmalı kararını savundu. Her zaman herhangi bir seksin rızaya dayalı olduğunu iddia etti.
Berry, “Kurum olarak bu işlemin birçok insan, özellikle de topluluğumuzdaki kadınlar için çok zor olduğunu biliyoruz.” Dedi. “Bir dizi duyguyu tetiklediğinin farkındayız. İddiaların doğası kadar bu da hepimizi çok etkiledi.
“Beklenen tepkinin ağırlığı ve iddiaların doğası, bizi vakaları ve Deshaun’un bir kişi olarak kim olduğunu anlamak açısından içeride ve dışarıda mümkün olduğunca fazla çalışmaya gerçekten itti.
“Bir kişi olarak Deshaun’a inancımız ve güvenimiz var.”
Watson, haksız yere suçlandığını düşündüğü için danışmanlığa ihtiyaç duymayı reddetti.
Browns, Watson’la rekor kıran bir anlaşma imzaladı
“Benim bir sorunum yok” dedi. “Benim bir sorunum yok.”
Watson, Teksas’ta iki büyük jüri tarafından cezai suçlamalarla suçlanmasa da, hâlâ hukuk davalarıyla karşı karşıya. Davaları sonuçlandırmaya hiç niyeti yok ve tek amacının “adımı temize çıkarmak” olduğu.
Berry, Browns’ın soruşturmasını “beş aylık bir macera” olarak nitelendirdi ve bu, ekibin Watson’la takas yapacak bir kişi olarak yeterince rahat hissetmesine neden oldu – ve buna ek olarak onu franchise’larının yüzü haline getirdi.
Browns, NFL tarafından askıya alınması durumunda ilk sezonda 1 milyon dolarlık temel maaşı içeren, rekor kıran 230 milyon ABD Doları tutarında, tam garantili bir sözleşmeyle Watson’ı Cleveland’a çekti.
Ligin davranışları ve kişisel davranış politikasını ihlal edip etmediği konusunda devam eden bir soruşturması var.
Watson, Browns’ın sözleşmesinin Cleveland’a gelmek için takas etmeme şartından feragat etmesiyle hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.
Browns, Watson için Houston’a üç birinci tur draft hakkı ve toplamda altı draft hakkı verdi.
Perşembe günü, Teksas’taki ikinci bir büyük jüri, Watson’ı cinsel suistimalle ilgili orijinal suç şikayetlerinden biri hakkında suçlamamaya karar verdi. Watson’ın başka bir büyük jüri tarafından aklanması, Browns ve üç kez Pro Bowler’ı imzalamayı umut eden diğer birkaç ekip tarafından takibini tetiklemişti.
Kaynak : https://www.cbc.ca/sports/football/nfl/deshaun-watson-denies-allegations-nfl-1.6397820?cmp=rss