Battal Gazi’nin hikayesinden etkilendiler, kardan Kız Kulesi yaptılar Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde Battal Gazi’nin hikayesinden etkilenen vatandaşlar, Kardan Kız Kulesi yaptı

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde Battal Gazi’nin hikayesinden etkilenen vatandaşlar, Kardan Kız Kulesi yaptı.
Koyulhisar ilçesine bağlı Kızılelma köyünde yaşamış vatandaşlar, karı eğlenceye çevirdi. Battal Gazi’nin epik hikayesinden etkilenen köy sakinleri, saatlerce uğraşarak Kardan Kız Kulesi yaptı. Kardan kule görenlerin beğenisini topladı. Kardan Kız Kulesi maketini yapan Adem Soylu, kulenin önüne yine kardan yaptığı masa ve sandalyeye oturarak akarsu keyfi de gerçekleştirdi. O anlar görenleri gülümsetti.

“Şimdiki aşıklara hitaben yaptılar’’
Kızılelma köyü sakinlerinden İsa Gökkaya, “Kız Kulesi M.Ö. 400’lü yıllarda Atinalı bir komutan kadar denizden geçem gemileri gözden geçirmek ve vergi almak nedeniyle yapılıyor. Yan Osmanlı vaktinde değişik restorasyonlar yapılıyor. Bizim Kız Kulesini yapmamızın amacı eski aşklara, epik hikayelere konu olması. Battal Gazinin hikayesi Adem kardeşimizin çok etkilendiği bir hikaye. Ben onu ona anlattığımda aklına bu zihin geldi ve yapalım dedi’’ ifadelerini kullandı.
Adem Soylu ise, “Bu kız kulesini şimdiki aşıklara hitaben yaptık. Önceden Battal Gazi tekfurun kızına olan aşıkmış ve 7 yıl beklemiş. Biz de şimdiki aşıklara hitaben bu kız kulesini yaptık’’ dedi.

Anadolu Ajansı, DHA, İHA kadar geçilen bütün Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin yasal muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorum yapın