Hüsnü Ümit AVCIYasin KIRAS/SUŞEHRİ (Sivas), (DHA)SİVAS’ın Suşehri ilçesinde annesine uygunsuz mesaj attığını ileri sürdüğü Yasin Yılmaz´ı meydana çıkan tartışmada tabanca ile vurarak öldüren Yusuf İslam Duran (19), tutuklandı. Duran´ın ifadesinde, “Tabancayı ilk o çekti. Kendimi savunmak için ben de ateş ettim” dediği belirtildi.
Olay, dün saat 17.30 sıralarında Suşehri ilçesi Camili köyünde meydana geldi. Muhtar Kadir Duran’ın evinde, Yusuf İslam Duran ile annesi G.D.’ye telefondan uygun olmayan mesaj gönderdiğini bahis ettiği köylüsü Yasin Yılmaz arasında kavga çıktı. Kavga sırasında Yusuf İslam Duran, Yasin Yılmaz’ı tabancayla vurarak öldürdü. Muhtar Kadir Duran’ın ihbarı üzerine köye sevk edilen jandarma ekipleri Yusuf İslam Duran’ı gözaltına aldı. Durum uygun Yasin Yılmaz ve güvenilmez Yusuf İslam Duran´a ait 2 silah ele geçirildi.
Yasin Yılmaz’ın cenazesi, yapılan incelemenin ardındaki Suşehri Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, buradan da otopsi için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi´ne gönderildi. Hastanede otopsi işlemleri tamamlanan Yasin Yılmaz’ın cenazesi ailesine teslim edildi.
‘TABANCAYI ÖNCE O ÇEKTİ’
Olayın peşinde gözaltına alınan Yusuf İslam Duran’ın jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Sabahtan saatlerinde Suşehri Adliyesi´ne sevk edilen Duran çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Giresun’un Şebinkarahisar ilçesi K-2 Tipi Kapalı Cezaevi´ne gönderildi. Adliye çıkışı yüzünü gizleyen Duran’ın verdiği ifadede, mesaj yüzünden tartıştıklarını belirterek, “Ağız Dalaşı sırasında ilk tabancayı Yasin Yılmaz çekti. Ben de kendimi savunmak için çekip alev ettim” dediği belirtildi.DHA-Emniyet Türkiye-Sivas Hüsnü Ümit AVCI-Yasin KIRAS
2021-11-02 14:25:50
Anadolu Ajansı, DHA, İHA tarafından geçilen bütün Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında bulunan haberlerin hepsinin yasal muhatabı haberi geçen ajanslardır.